Saturday, June 27, 2009

Cute dress and a break

Jeg må strikke litt annet enn sokker for tiden, selv om jeg har blitt veldig hekta på sokker. Har strikket nok en Little Sister Dress. Denne gangen i Drops Extra Fine Merino. Meningen var å få en større kjole, og det fikk jeg. Skal prøve en gang til, men da skal jeg i tillegg øke maskeantallet.

I have to knit something else besides socks at the time, even though I'm completely hooked on knitting socks. I have knitted another Little Sister Dress. This time in Drops Extra Fine Merino. I hoped to get a bigger dress, and I did. Next time I increase the number of stitches as well to get an even bigger size.

Friday, June 26, 2009

ABC i ord og bilder


Nok en fredag. Min Q er for Quiz. Jeg har alltid likt quiz. Konkurransemennesket i meg vil helst vinne og ha alt rett hele tiden, men jeg må innrømme at jeg har det gøy selv om jeg ikke kan alle svarene. Tenkte å lage en liten musikkquiz, men med de siste triste nyhetene blir det heller en quiz til ære for the King of Pop, Michael Jackson.

1) Hvilken sang?
As I, Turn Up The Collar On My
Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin' My Mind
I See The Kids In The Street,
With Not Enough To Eat


2) Hva heter barna til Michael Jackson?

3) Hvilken sang?
I Don't Understand The Way You Think
Saying That She's Yours Not Mine
Sending Roses And Your Silly Dreams
Really Just A Waste Of Time


4) I hvilken musikkvideo spiller Eddie Murphy i?

5) Hvilken sang?
Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay


6) Hva heter han som leser en tekst i musikkvideoen Thriller?

7) Hvem regisserte Thriller?

Til slutt:



Like A Comet
Blazing 'Cross The Evening Sky
Gone Too Soon

Like A Rainbow
Fading In The Twinkling Of An Eye
Gone Too Soon

Shiny And Sparkly
And Splendidly Bright
Here One Day
Gone One Night

Like The Loss Of Sunlight
On A Cloudy Afternoon
Gone Too Soon

Like A Castle
Built Upon A Sandy Beach
Gone Too Soon

Like A Perfect Flower
That Is Just Beyond Your Reach
Gone Too Soon

Born To Amuse, To Inspire, To Delight
Here One Day
Gone One Night

Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon

Gone Too Soon

Monday, June 22, 2009

Lucky me

Nita har vært en tur i Tyskland, og selvfølgelig måtte hun innom et par garnbutikker. Heldigvis for meg, så tenkte hun på meg. Syv flotte nøster med sokkegarn hadde hun med hjem til meg. Det passer jo helt ypperlig, siden jeg skal strikke 52 par innen juni neste år.
Nita was in Germany recently. Luckily for me she had me in mind when she entered the yarn store. Look what she bought me! Seven great skeins of sock yarn. That's so great since I'm suppposed to knit 52 pairs before June next year.


Jeg har strikket nok et sokkepar. Denne gangen i Fabel og helt enkle sokker i str.42. Jeg kan visst ikke telle, eller så drømmer jeg om sokker jeg strikker. I forrige post skrev jeg at jeg hadde strikket sokkepar nummer 8, men det er kun nummer 7. Herresokkene mine i Fabel er nummer 8.
I have knitted another pair of socks. This time in Fabel, plain men socks in stockinette stitch. I really can't count, because last post I said that was my eight pair, but they were my seventh pair. This is my eight pair. It's size 42 European size.

Sunday, June 21, 2009

ABC i ord og bilder


Nok en ny uke. Nå har vi kommet helt til P. Min P står for Pause. Det passer veldig bra, for fra og med fredagen som var har jeg en pause i jobbing fram til august. Pauser må alle ha, enten liten eller stor. Ta en pause fra alt annet i løpet av dagen. En pause hvor du kun fokuserer på deg selv. Sett deg et stille sted med en bok eller avis, ta med kaffekoppen eller tekoppen og ha fem minutter for deg selv. Eller ta en pause fra alt, hvor du lukker øynene og nyter fem minutter uten noen andre inntrykk enn å høre pusten din. Alle trenger en pause. Det er litt vanskelig å ta bilde av en pause, så jeg bruker et bilde av en annen P, nemlig påfugl.

Sunday, June 14, 2009

BFF - Best Friends Forever

Nei, jeg har ikke kommet i Paris Hilton-modus, men er fortsatt i sokkemodus. Cookie A har laget et sokkemønster som heter BFF og ligger her. Det var et enkelt mønster å følge. Jeg har brukt Knit Picks Essential farge Riverbed Multi og pinne 2 mm. Dette er det åttende paret mitt til 52 Pair Pluinge III.

No, I'm not in a Paris Hilton-mood, but still in a sock-mood. But Cookie A have made a pattern called BFF. You can find it here. It was an easy pattern to knit. I have used Knit Picks Essential color Riverbed Multi and needles 2 mm. This is my 8 pair in the 52 Pair Plunge III.

ABC i ord og bilder


Nok en uke og nok en bokstav. Denne uken har vi kommet til bokstaven O. Hos meg er det O for Orientering.

Det er en ganske liten sport, orientering. Jeg holder ikke på med det, men til tider er jeg nødt til å delta. Egentlig er orientering en veldig deilig sport, en joggetur i skogen med kart og kompass. Slett ikke så verst i grunnen. Rundt omkring der jeg bor finnes det forskjellige orienteringsløyper med poster som henger oppe fra tidlig vår til sent på høst. Kart fåes kjøpt på Narvesen. Så er det bare å ta seg en joggetur eller gåtur i skogen på leting etter poster. Hvor mange poster du finner av gangen, er opp til deg selv. En ting er sikkert, det er at det er lettere å gå på skogtur med barn om man har et mål og å finne poster er alltid en super motivasjon. Oppfordring til alle; ut og gå på skogtur.

Monday, June 08, 2009

Socks, socks, socks ...

Enda flere sokker. Må jo strikke sokker mens motivasjonen er der. Nå har jeg klart å gjøre ferdig det som skulle bli Brainless, men som i stedet endte opp som sokker med flette i sidene. Har brukt Austerman, og sokkene veier 63 gram.


More socks. I have to knit socks while my motivation for knitting them is still there. I've managed to finish what should have been Brainless but ended up as socks with cable in the the sides instead. I have used Austerman yarn and they weigh 63 grams.


Pomatomus er også ferdige. De ble veldig myke og deilige. Jeg har brukt Happy Feet fra Plymouth yarn, som jeg fikk i Teacher swap på Ravelry for en stund siden. Må se om jeg klarer å få tak i mer av det garnet, for det var utrolig deilig å strikke med og sokkene ble utrolig myke og gode. Brukte 85 gram.

My Pomatomus socks are finished as well. They turned out really soft. I've used Happy Feet from Plymouth yarn, which I got in a Teacher swap at Ravelry a while ago. I have to try to buy more yarn from Plymouth yarn. It was a pleasure knitting with that soft yarn. I used 85 grams.


Har man dilla, så har man dilla. Nok et par fra Nøstebarn. Denne gangen i rosa. Nok en gang brukte jeg 18 gram til strømpene.

Well, if you enjoy knitting something, you just have to do it again. Another pair from Nøstebarn. This time in pink, and I used 18 grams for this pair as well.


Jeg har også strikket et par i Fabel. Helt enkle, 2r, 2vr. Tipper størrelsen er 25-26. Garnet er Fabel, og jeg har brukt 25 gram.

I've also knitted a pair in Fabel. They are simple socks with 2k, 2p. I guess the size is about 25-26, and I used 25 grams.

Tuesday, June 02, 2009

Mad? Might be

Jeg lurer litt på om jeg kan skylde på at jeg var utilregnelig i øyeblikket da jeg meldte meg på 52 Pair Plunge III på Ravelry. Det betyr at jeg skal strikke 52 sokker i løpet av et år. Tror jeg ble litt ivrig etter at så mange på Hobbyboden meldte seg, men det kan bli spennende å se om jeg klarer det. Jeg kan med sikkerhet si at det blir en del sokker i julegave til venner og slekt i år. Takk og pris for at påbegynte prosjekter teller med. Jeg har gjort ferdig noen sokker som teller med i de 52 parene. To par med strømper med oppskrift fra Nøstebarn. Strikket i New Zealand ull fra 123.knit, pinne 2,5, str.4-12 mnd og 38 gram til sammen.
I wonder if I can claim to have been ustable at the moment when I signed up for 52 Pair Plunge III? I mean, volunteering to knit 52 pairs of socks in a year? Isn't that plain out madness? Well, it might be and I might be a bit mad. It's a challenge and I'm not sure if I actually can do it, but that's the whole point of a challenge isn't it, that you're not sure if you can do it, but you give your best try? I'm going to give it my best. But I have to say I'm really happy that WIPs count. I have finished some WIPs I had started before June. Two pairs of babysocks size 4-12 months from Nøstebarn. I used New Zealand wool from www.123knit.com, needles 2,5 mm and 38 gram.


Jeg fikk Hemmelig venn-gave på Hobbyboden og har strikket et sokkepar av raggegarnet fra Viking. Mønsteret er Blueberry Waffle, str.23-25, pinne 3,5 og 62 gram.

This pair is knitted with yarn from a secret pal gift at Hobbyboden, Viking sock yarn. I have used Blueberry Waffle pattern, needles 3,5 mm and 62 gram. Size 23-25.