Sunday, August 23, 2015

Sweetheart and multitasking

Ingewnting som en deadline for å få ting gjort. Har hatt hele sommeren til å strikke noe til en søt, lita tulle, men fikk ikke startet før på onsdag. Fant litt lammeull fra New Zealand jeg kjøpte av MarionR på Ullhælj og la opp til Sweetheart-kjolen designet av Tora Frøseth. Siden jeg alltid liker å moderere litt på oppskrifter, måtte jeg gjøre litt endringer på denne kjolen også. La opp i rosa og strikket de første omgangene før jeg skiftet til grå. Noen endringer måtte til uansett, siden jeg strikket med enkel tråd og tynnere garn enn i oppskriften. Avsluttet også med rosa på kanten nederst på kjolen. Kjolen endte opp i en sånn ca 6 mnd. New Zeeland-lemmeull var et veldig deilig og mykt garn å strikke av, og jeg fikk en veldig myk kjole av det også. Blir garantert ikke siste gangen jeg strikker med det garnet.



Nothing like a deadline to get things done. I have had all summer to knit something for a cute little one, but I didn't start until Wednesday. Found some lambs wool from New Zealand I bought from MarionR at Ullhælj, and I casted on the Sweetheart dress designed by Tora Frøseth. Since I like to make some alternations on patterns, I had to make some on this pattern too. I casted on in pink and knitted the first rows with pink before I changed to grey and knitted the rest. I used pink again for the edge and the button band. I had to make some alternations anyway, since I had a different gauge than the pattern called for. The dress ended up in a size 6 months I guess. New Zealand lamb wool is real soft and fast to knit with, and the fabric it creates is real soft and smooth, definitely not the last time I use that yarn.

I det siste har det vært veldig fint sommervær i Oslo. Jeg har ikke strikket så mye, men litt har det blitt. Startet på et par sokker i Opal. Det har vært noen deilige ettermiddager på verandaen i sola. Jeg har multitasket som vanlig, bok og strikketøy.


Can't get the video to work, but check it out on my Instagram profile strikkeann


Lately we have been having real nice summer weather in Oslo. I haven't been knitting that much, since it's been too warm. But some has it been, and a bit reading. I started knitting a pair of socks in Opal. I have had some nice afternoons at my veranda in the sun multitasking as usual with a book and knitting.

Tuesday, August 18, 2015

Knitting at the movies

I kveld var det strikkekino igjen. Den første for høsten, og jeg håper absolutt ikke det blir den siste. Krysser fingrene for at strikkekinoen kommer på dager jeg har mulighet til å være med. I kveld var det etter en spørreundersøkelse på Strikkekino på Ringen kino sin Facebook side, Mission Impossible; Rogue Nation som sto på programmet. Det var jeg glad for. Tidligere har det vært mye drama og romantikk, og jeg har ingenting i mot det, men det kan bli litt ensformig også. Veldig greit med litt variasjon og action i dag. Jeg liker Mission Impossible-filmene, og Tom Cruise hengende utenpå et fly er ikke å forakte heller. I denne filmen synes jeg det var mer humor enn i de tidligere filmene. Kan godt hende det er lenge siden jeg har sett de andre og at jeg har glemt mye, men det var nok humor i denne filmen. Det var heller ikke veldig mange dødpunkter heller, så selv om filmen er lang, var det absolutt ikke for lenge. Det hjelper selvsagt at jeg hadde med strikketøyet også. Jeg var veldig nære på å strikke ferdig erme nummer to på Marius-genseren min, så for min del kunne godt filmen vart noen minutter til.

Tonight I was at the knitting movie again. The first one for the fall, and I hope not the last. I cross my fingers the knitting movie is put up when I have the time to join. Tonight the movie was, after a poll at the Knitting Movie's Facebook page, Mission Impossible, Rogue Nation. I was happy about that movie choice. Earlier the movies have been a lot of drama and romance, and I like that, but a bit of variation is good. I like the Mission Impossible-movies, and Tom Cruise hanging outside a plane is not too bad either. This movie had a bit more humor in it than the last ones, i think. Or I might have forgotten the details in the other movies. It was a lot of suspense and action too, so the movie didn't feel long even though it lasted almost two and a half hours. It helped that I had my knitting too, of course. Tonight I knitted on the second sleeve on my Marius-sweater. I almost finished it, so I wouldn't have minded if the movie lasted a bit longer.

Monday, August 17, 2015

How many socks do we need?

Enda et par sokker er ferdige. Denne gangen i Drops Delight på pinne 2,5 mm og i størrelse 38. Egentlig startet jeg dette paret for å ha et strikketøy jeg kunne ha i veska, og strikketøyet har vært med litt rundt. Før helga var sokkene med til Sverige på seminar. Og i helga var det såpass fint vær at det ble strikking på stranda og på bryggekanten under Melafestivalen. I dag ble de ferdige. Drops Delight er ikke det beste garnet å strikke i, litt fordi det ikke er glatt så det glir ikke lett på pinnene, litt fordi det kan være forskjeller på tykkelsen. Hvorfor strikke i Drops Delight, da? Jo, fordi det blir utrolig gode sokker av det, og garnet har veldig fine fargeskifter og en god struktur. Hvem som skal få  sokkene er ikke bestemt enda. 




Another pair of socks are done. This time in Drops Delight on needles 2,5 mm in size 38. I started knitting this pair to have a knitting project in my bag, and the project has been a bit around. Before the weekend I took the socks to Sweden on a work seminar. During the weekend the weather was so nice I knitted at the beach and at the harbour in Oslo during the Mela-festival. Today I finished them. Drops Delight is not the best yarn to knit with, a bit because it's not slippery so it kind of sticks a bit to the needles, a bit because it can be differences in thickness. Why knit in Drops Delight then? Yes, because the yarn turns out to great socks, and the yarn has lovely color shifts and a good structure. Who gets the socks I haven't decided yet.


Friday, August 14, 2015

Indian summer?

Kan håpet være at vi får indian summer? Jeg vet vi ikke er lengre enn midten av august, men det gjør ingenting sommertemperaturen kommer nå. I går og i dag var i alle fall finværet og varmen på plass. Jeg nøt sommerdagene på jobbseminar med nydelig utsikt mot havet. Badet gjorde jeg også, noe det har vært lite av i sommer.Det var friskt! Som vanlig på seminar, ble det strikket en del fra denne kanten. Strikketøyet mitt første dagen var sokker i Drops Delight. Strikker på pinne 2,5 mm og str.38. Prosjekt for dag nummer to var det andre ermet på Marius-genseren jeg egentlig planla å strikke ferdig før jeg dro på seminar. Det var bare at jeg fikk så utrolig lyst til å strikke et par Selbuvotter onsdagen, så da ble ermestrikkingen forskjøvet. Jeg mangler kun tomler på Selbuvottene. Legg også merke til at vottene faktisk har tommelen  på riktig side, en venstrevott og en høyrevott. Og det på første forsøket. Slett ikke verst. Selbuvottene er strikket i Finull på pinne 2,5 mm og 2.75 mm.





Can I hope we get a bit of Indian summer? I know we're not longer than mid-August, but I don't mind if the summer temperatures comes now. Yesterday and today the sun was nice and warm. I enjoyed the summer days at a work seminar with a lovely view to the sea. I swam in the sea too, something I haven't done much this summer. It was brisk, I tell you. As usual at a work seminar, I knitted quite a bit. My project the first day was socks in Drops Delight. I used needle 2,5 mm and knitted them in size 38. Project for day two was  the second sleeve on the Marius sweater I really planned on knitting Wednesday before I left. It was just I felt more like knitting a pair of Norwegian Selbu mittens. I only have the thumbs left to knit on the mittens. Notice the mittens have the thumbs in the right spot, one left mitten and one right mitten. And on my first attempt! The mittens are knitted using Finull on needles 2,5 mm and 2,75 mm.

Monday, August 10, 2015

Back at work

Så hvor trøtt går det egentlig an uten å gå i søvne? Jeg tror egentlig ikke det er mulig å være trøttere enn meg i dag. Første dag på jobb etter en ferie er alltid slitsomt. Jeg trodde jeg skulle unngå den ekstremt harde blåmandagen i år. I sommerferien i år har jeg ikke brukt hver dag på stranda med en bok og strikketøy. Jeg har ryddet, vasket og gjort mye fornuftig. Jeg har ikke sovet til langt på dag, men tvert i mot våknet ganske tidlig hver dag. Faktisk omtrent like tidlig som jeg må opp på en vanlig arbeidsdag. Så skjedde det noe rett før helga. Jeg startet å sove til rundt kl.10-11 på morgenen. Det har ikke vart mer enn tre-fire dager, men det holdt til at det ble ekstra slitsomt å stå opp i dag allikevel. Det er tydeligvis sånn at det skal være ekstra hardt å stå opp første dagen på jobb etter sommerferien. Første del av første dag på jobb består alltid av masse info. Jeg var ekstra glad for at jeg hadde strikketøy mellom hendene i dag. Det holdt meg våken. Dagens prosjekt var Marius-genser, og jeg kom et godt stykke på det første ermet i dag. I morgen på jobb skal jeg strikke erme nummer to. Jeg regner med at jeg klarer å strikke de manglende 5 cm på første ermet i løpet av kvelden. Det betyr at jeg kanskje får startet på mønsterdelen før helga. Det blir en del strikketid på jobb torsdag og fredag, tror jeg, så kan hende jeg får gjort mønsterdelen da. Hvordan var din første arbeidsdag etter sommerferien, eller kanskje du ikke har hatt den enda?

Jeg har nå også kun 10 lapper igjen på lappeteppet jeg gravde fram fra glemselen. Det som gjenstår da er trådfesting og sammenhekling. Ikke veldig morsomt noe av det. Dessuten har jeg lov til å starte på nye prosjekter i dag. Det er noe med det å få lov, da får jeg plutselig vanskeligheter med å bestemme meg for hvilke prosjekter jeg skal starte på. Har lyst til å starte på Thyone til meg selv, siden jeg hadde planlagt å strikke den i løpet av sommerferien. Det kan hende jeg starter på et par votter eller sokker også. Alltid kjekt med noe jeg kan ha med meg i veska. Hvis noen har noen gode forslag, så kom med dem.

So tell me, how tired can a person actually be without sleep walking? I don't really think I can be any more tired than I was today. First day at work after summer is always hard. I thought I could avoid it being so hard this year. This summer I haven't spent my day at a beach with a book and my knitting. I've cleaned and tidied and done a lot of sensible things. I haven't slept until lunch or longer. I have been waking up early, actually sometimes so early I could have been in time for work. But then just before the weekend something happened. I started waking up at around 10-11. It hasn't been going on for more than three or four days, but it was enough to make it extra hard to get up early today. Apparently it's some kind of universal rule that the first work day after summer has to be a hard one. The first part of the first day after summer has always a lot of info, so I was really glad I had my knitting so I could keep my eyes up. Today's project was Marius sweater, and I knitted a lot of the first sleeve today. Tomorrow I'm going to bring with me sleeve number two. Maybe I can knit the pattern on the yoke before the weekend. I hope to get a lot of knitting time at work Thursday and Friday. How was your first working day after summer, or maybe you still have summer?

I have only 10 squares left of my blanket I dug out from my knitting basket. Then the only thing's left is weaving in threads and crochet it together. Not very funny! I'm also allowed to start new projects today. It's something about it when you finally are allowed to start, then I can't decide what to start. I still feel like starting Thyone for myself, since I planned to knit it during summer. I might start a couple of mittens or socks as well. Always handy with a project that fits in my purse. If somebody has any good suggestion, bring it on.

Friday, August 07, 2015

Rainbows

Jeg har vært så heldig å få meg en ny kjole. Sydd av flinke Gry Hege. Skal linke til bloggen hennes når Woolspire er oppe og går igjen. Hun fikk noen nøkkelord fra meg i forhold til regnbuer og farger. Denne kjolen er resultatet, og jeg er superfornøyd. Kommer helt klart til å bli en favoritt.

Jeg har ryddet i strikkekurven min. Det trengs med jevne mellomrom. Strikkekurven min er egentlig en firkantet puff med et lokk på toppen. Meningen er at det skal være mulig for meg å ha strikkeprosjekter i stua, legge på lokket slik at ikke garn og prosjekter flyter rundt i stua. Jeg sa meningen er, sa jeg ikke? Det er jo ikke alltid slik at det skjer i praksis. Det hender nemlig at garnnøster vandrer fra garnlageret og inn i stua, spesielt i planlegginsstadier hvor farger og garntyper matches med oppskrift. Det er ikke alltid garnnøstene vandrer tilbake til garnlageret igjen. Det hender også at det blir mange prosjekter på en gang. Etter en opprydning i strikkekurven min, fant jeg alle lappene til teppet jeg startet med i påsken. Jeg har mange lapper, men har fortsatt en god del lapper igjen å hekle. Nå har jeg regnet ut at jeg må hekle 24 lapper til med blått ytterst og 22 lapper til med grått ytters. Og jeg orker ikke en gang tenke på hvor mange lapper jeg må sy eller hekle sammen. Jeg fant også ut etter denne opprydningen at jeg har kun tre prosjekter på pinnene. Teppet, Marius-genser og et sjal. Da er det vel på tide å legge opp en haug med nye prosjekter? Jeg skal det. Jeg skal bare vente til mandag før jeg legger opp til noe nytt. Årsaken til det? Jo, jeg er strikkenerd og litt konkurransemenneske. Jeg er med i Hogwarts on Ravelry som tidligere sagt, og neste Rotation der starter til mandag. Jeg får flest poeng om jeg venter til mandag før jeg starter med noe nytt og gjør dem ferdig i løpet av en viss tidsfrist.



I've got a new dress. Made by Gry Hege. I'll link to her blog when Woolspire works again. She got some key word from me, rainbow and some colors. This is her result. I love it! It's my new favorite dress.

I tidyed up in my knitting basket again. I need to do that periodically. My knitting basket is really a square stool with a lid on the top. The purpose is to keep knitting projects in the living room without having yarn and projects all over. I said the purpose, didn't I? It doesn't always happen like that. It might be some skeins of yarn wandering from the stash to the living room, especially when I'm planning projects where yarn and colors have to be matched with a pattern. Maybe some of the skeins doesn't wander back to the stash but just remains in the living room. And maybe sometimes I knit on several projects at the same time too. After today's tidying I found this blanket I started during Easter. I have crocheted a lot of squares. I figured out I still have 24 squares where grey is in the middle and 22 squares where blue is in the middle. I don't even want to think about how many squares I have to sew together or crochet together. I also discovered I have only three projects on the needles right now. The blanket, a Marius-sweater and a shawl. About time to cast on a lot of new projects, right? I am, but I'm going to wait until Monday. Why? Because I'm a knitting nerd and a bit competitive. I'm in Hogwarts on Ravelry and the new Rotation starts Monday. It gives me most points if I wait until Monday before I start something new and if I finish it before a certain time limit.

Thursday, August 06, 2015

Strikk og lytt

Siden det fortsatt er sommer i følge kalenderen, så hadde Deichmanske bibliotek i Oslo flyttet Strikk og Lytt til Sukkerbiten. Så varmt og deilig var det ikke, men ikke veldig kaldt heller. Allikevel blåste det nok til at jeg så mange strikkende damer med ullkofter på. Damen fra Deichman leste fra Sommerboken av Tove Janson, en bok jeg ikke har lest, men som jeg har tenkte på å lese en stund. Kanskje jeg skal bruke høsten på å lese den? Vi fikk også høre fra en annen bok av henne, men den husker jeg ikke navnet på. Til slutt ble det lest fra Syndere i sommersol av Sigurd Hoel. Det er det som er med Strikk og lytt, jeg får så lyst til å lese. Jeg har lest Syndere i sommersol, men det er en god del år siden, og jeg fikk lyst til å lese den på nytt igjen. Det er som vanlig koselig å lytte på noen som leser, selv om jeg må innrømme at det krever mer konsentrasjon fra meg enn om jeg leser selv. Også må jeg si at jeg gleder meg til Strikk og lytt er tilbake i Hovedbibliotekets lokaler igjen, siden det er gode lenestoler bl.a. der. På Sukkerbiten var det kun plaststoler, men det er nå meg og alderen som truer. Strikketøyet var Marius-genser i Drops alpaca på 3,25 mm, og jeg fikk strikket et godt stykke på første erme. Hyggelig selskap og koselig arrangement, i alle fall.

I går ble jeg også ferdig med et par sokker i Opal. De er strikket i str.38 på pinne 2,5 mm. Tror det er fjerde paret jeg strikker i Opal med denne fargekombinasjonen.
 Knit and listening or Knit and drink? 
 Here's my Marius sweater. This is the yoke. I knitted a couple of cm on the yoke before I started the first arm.


Since it's still summer according to the calendar, the library in Oslo moved Knitting and listening to Sukkerbiten. It's not that hot and warm, but not too cold either. Anyway it blew enough that I observed many knitting ladies wearing woolen jackets today. the lady from the Library read parts of The Summerbook by Tove Janson. It's a book I haven't read yet, but one I've wanted to read for a while. Maybe I should read it during the fall? We also listened to a part of another book by her, but I can't remember the name of it. At the end we listened to Sinners in Summertime by Sigurd Hoel. I read that book years ago, and of course I felt the urge to reread it. It's real nice listening to somebody reading for you, but I have to admit it takes a lot of concentration from my side to listen carefully. and I have to admit I look forward to Knitting and listening is back at the location at the library again. They have decent chairs there, and at Sukerbiten there's only plastic chairs. I know that's the age kicking in. My knitting tonight was Marius sweater in Drops alpaca on needles 3,25 mm, and I knitted a good part of the first arm. Nice company and nice arrangement, at least.

Yesterday I finished a couple of socks in Opal. They are knitted in size 38 on needles 2,5 mm. I think they're the fourth pair I knit using Opal in this particular color combination.

Monday, August 03, 2015

Summer has gone

Eller har den egentlig aldri vært her? Litt snev av sommer har det vært de siste dagene. Ja, inni mellom regnbygene, selvfølgelig. Jeg har rukket å strikke litt ute igjen. Tok med meg strikketøyet på Tusenfryd. Det er fullt mulig å strikke i fornøyelsesparker. Har tidligere i sommer strikket på Liseberg. Lange køer på Tusenfryd også med Thunder Coaster som hadde flere stans i løpet av dagen vi var der og kun et vognsett i drift. Strikketøyet for dagen var sokker i Opal på pinne 2,5 mm.

Har heklet en prøvelapp etter  mønsteret Emmalynn square. En fin lapp, og egentlig er det meningen at den skal hekles i flere farger. Jeg valgte flerfarget garn. Kan hende det blir et teppe med den typen lapper etterhvert. Heklet på 3,0 mm i Drops Fabel.

Brukte bittelitt restegarn fra Drops alpaca til å hekle et snøfnugg. Blir juletrepynt, tenker jeg. Helt feil årstid, men greit å starte tidlig. Heklet på 3,0 mm.

Jeg har lest 68 bøker så langt i år, og akkurat nå ligger denne bunken her og venter på meg. Har du lest noen gode bøker i det siste? Jeg tar gjerne i mot anbefalinger. Akkurat nå anbefaler jeg The Shock of the Fall av Nathan Filer. Den er skrevet i jeg-form med en hovedperson som henvender seg direkte til leseren flere ganger. Det trekker leseren aktivt med i historien.







Or has it really been here? A bit of summer has been visiting lately. Yes, in between the rain, of course. I have been knitting a bit in public again. I took the knitting to Tusenfryd. It's possible to knit in amusements parks. Ealier this summer I knitted at Liseberg. Long lines at Tusenfryd with Thunder Coaster which stopped several times this day and with only one set of train running. The knitting for the day was socks in Opal at needles 2,5 mm.

I crocheted a test square using the pattern Emmalynn square. A nice square, it's supposed to be crocheted using several colors. I chose to crochet it in a multicolored yarn. I might crochet a blanket using this square. Used needle 3,0 mm.

I used a small piece of scrap yarn from Drops alpaca to crochet a small snow crystal. It's a Christmas decoration, and totally wrong season to make it, but a good thing to be early. Used needle 3,0 mm.

So far this year I've read 68 books, and right now this pile is my next read. Have you read any good books lately? I like recommendations. Right now I recommend The Shock of the Fall by Nathan Filer. It's written in a direct form where the main character contact the reader directly several times. It draws the reader into the story in a different way.